Suna acum
}
Program

Luni – Vineri de la 9 la 17 

Blog

Bine ați venit pe blogul nostru, dedicat materialelor de izolații naturale pentru case!

Cea mai bună izolație termică pentru cabana A-frame

Cea mai bună izolație termică pentru cabana A-frame

Placa fibrolemnoasă Gutex Multitherm așezată sub învelitoare are o dublă funcțiune, atât de izolare termică, cât și de astereală, peste căpriori. Cu ea se câștigă în eficientă energetică dar se elimina si costul lemnului sau altor plăci cu destinația de astereală. Are o conductivitate termică mică, de 0.04W/mK, la o densitate de 140kg/mc, ceea ce-i definește performanța energetică. Plăcile se îmbină nut-feder și oferă avantajul reducerii punților termice, dar și al unui montaj ușor si rapid.

read more
Termoizolația naturală pentru casele din lemn

Termoizolația naturală pentru casele din lemn

În fața provocărilor legate de schimbările climatice și de necesitatea unei dezvoltări durabile, performanța energetică a clădirilor devine o preocupare majoră în industria construcțiilor. Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor nu numai că reduce consumul de energie, dar contribuie și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la protejarea mediului înconjurător.

read more
Beneficiile izolațiilor termice naturale pentru clădiri nZEB și case pasive

Beneficiile izolațiilor termice naturale pentru clădiri nZEB și case pasive

Ce este o clădire NZEB

Conceptul de clădire NZEB a fost elaborat de Uniunea Europeană. Conform Directivei 2010/31/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 19 mai 2010 privind performanța energetică a clădirilor, clădirea al cărei consum de energie este aproape egal cu zero (NZEB) reprezintă o clădire cu o performanță energetică foarte ridicată, stabilită în conformitate cu anexă I a Directivei. Necesarul de energie aproape egal cu zero sau foarte scăzut ar trebui să fie acoperit, într-o foarte mare măsură, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produse la fața locului sau în apropiere. Metodologia se aplică diferențiat, ținând cont de condițiile climatice și regionale specfice fiecărei țări membre.

read more
7 motive să utilizezi materialele naturale în amenajarea casei tale

7 motive să utilizezi materialele naturale în amenajarea casei tale

Conceptul de locuință sănătoasă, ca element de start în proiectarea și construirea unei locuințe, este destul de rar luat în considerare.

O locuință sănătoasă este aceea care nu cunoaște condensul, mucegaiul și compușii organici volatili emanați de materialele de tencuit și vopsit, și prin aceasta devine durabilă, adică trainică.  Toate aceste noxe, odată prezente, ajung să fie inhalate de către ocupanți și pot genera în timp afecțiuni respiratorii sau alte probleme de sănătate.

O locuință sănătoasă se construiește cu materiale naturale și sustenabile în toată structura ei. Cerința zilelor noastre însă este ca atât clădirile rezidențiale, cât și clădirile nerezidențiale să dobândească o eficientă energetică foarte ridicată, ajungând la un consum de energie aproape egal cu zero. Referindu-ne la anvelopa clădirii, acest deziderat se atinge integrând în mod obligatoriu în structura peretelui izolatiile termice naturale, a tencuielilor și vopselelor naturale.

De ce să folosim izolații naturale

read more