Suna acum
}
Program

Luni – Vineri de la 9 la 17 

În fața provocărilor legate de schimbările climatice și de necesitatea unei dezvoltări durabile, performanța energetică a clădirilor devine o preocupare majoră în industria construcțiilor. Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor nu numai că reduce consumul de energie, dar contribuie și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la protejarea mediului înconjurător.

Una dintre soluțiile valide pentru atingerea performanțelor energetice a clădirilor o reprezintă termoizolarea pereților exteriori cu materiale naturale. Acestea nu numai că oferă proprietăți de izolare termică superioare, dar sunt și materiale ecologice provenind din resurse sustenabile și reciclabile. Impactul lor în reducerea poluării și în reducerea emisiilor de bioxid de carbon în atmosferă este semnificativ.

Izolație din fibre de lemn pentru pereți din lemn

Dacă aveți de izolat o casă din bârne de lemn sau din panouri din straturi  de lemn masiv (CLT), folosiți cu încredere izolația GUTEX Thermoflex. Această saltea fibrolemnoasă flexibilă, cunoscută deseori ca lâna de lemn, este fabricată din așchii de brad și molid, printr-o tehnologie slab energofagă. Nimic nu este mai potrivit decât a folosi o termoizolație naturală realizată din fibre de lemn, pentru pereții din lemn. Se realizează o compatibilitate perfectă între izolația termică naturală și materialul structural al casei, atât la case pasive, cât și la clădiri NZEB.

Cald iarna și răcoare vara

Cu o conductivitate termică foarte bună și cu o capacitate de înmagazinare a căldurii foarte ridicată, GUTEX Thermoflex este izolația naturală din fibre de lemn care vă va feri de risipa de energie pentru încălzire, dar și de arșița toridă, caniculară, a verii.

Montaj ușor și controlat

Gutex Thermoflex este termoizolatia flexibilă ușoară, cu densitatea omogenă. Montajul presupune fixarea saltelei, ușor presat, între rigle din lemn ancorate echidistant de pereți.

Opțiune de fațadă tencuită sau fațadă ventilată

Alegerea termoizolației Gutex Thermoflex pentru izolarea exterioară a pereților din lemn deschide două posibilități de finisare. Astfel, salteaua flexibilă se poate închide cu o placă izolatoare termic, tot din fibre de lemn, de densitate ridicată și tencuibilă. Într-o altă variantă, se poate aplica o folie specială, urmată de o placare potrivită pentru o construcție tip fațadă ventilată.

Izolația naturală pentru case pasive, case ecologice și clădiri NZEB

Scopul principal al izolării termice a unei clădiri este de a reduce consumul energetic necesar pentru încălzire. Pentru aceasta se fac calcule de performanță energetică cu scopul de a dimensiona grosimea izolației. Gama GUTEX Thermoflex include grosimi cuprinse între 40 mm și 240mm, cu care se pot face și combinații, satisfăcând cerințele energetice ale caselor pasive, ale caselor ecologice și nu în ultimul rând, ale clădirilor cu consum aproape zero de energie (NZEB). Performanța energetică foarte ridicată a acestor clădiri poate fi obținută cu succes prin utilizarea izolațiilor termice naturale.

În concluzie, alegând izolația termică naturală GUTEX Thermoflex, puteți beneficia de o soluție eficientă, ecologică și durabilă pentru izolarea casei dumneavoastră din lemn, obținând confort și economii semnificative la consumul de energie.