Suna acum
}
Program

Luni – Vineri de la 9 la 17 

Mici, compacte și cochete, ușor de amplasat în zone de o frumusețe aparte, unde răsfățul naturii este primul argument de alegerea amplasamentului, cabanele A-frame câștigă piață din ce în ce mai mult. Ele surprind prin simplitatea și intimitatea lor, dar și prin ingeniozitatea de a accesa architectural, cu modelări care le accentuează frumusețea, pante semețe, în care mult beton ar curge pentru o cabană clasică!

Spațiul interior exploatat la maxim, vitrajele generoase cu peisajele naturale dimprejur, împlinesc starea de bine, de confort și de comuniune cu natura, lăsând departe frământările citadine. Totul pare firesc și armonios pentru privitorul de rând. Pentru beneficiar și constructor însă, ideea de a clădi o bijuterie care să nu strice natura cu nimic, și să răspundă exigențelor zilelor noastre, devine o mare provocare, căreia ne alăturăm cu idei și produse.

Casa A-frame confortabilă și eficientă energetic

Pentru eficienta energetică a unei cabane A-frame, izolarea termică exterioară, alături de calitatea vitrajelor și sursa de încălzire și preparare a apei calde, sunt factori determinanți ai stării de confort generată ulterior de alegerile bine făcute în etapa de proiectare. Simbioza acestora naște clădirea NZEB (clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero), iar pentru a o realiza practic este bine să privim către tehnologii inovatoare de fabricare a materialelor de izolare termică și fonică, materializate în   plăci din fibre de lemn Gutex. Cu ele, calitatea, performanța energetică și durabilitatea construcției sunt obiective usor de atins.

Cea mai mare suprafață de izolare termică a unei cabane A-frame este aceea de sub învelitoare. Deseori invelitoarea este confecționată din tablă. Pentru aceasta, dintre toate plăcile de termoizolatie acoperis, Gutex Multitherm reprezintă alegerea perfectă. Este placa din fibre de lemn monostrat, omogenă și hidrofobă, care oferă, ca avantaj major, o excelentă capacitate de înmagazinare, în masa ei, a căldurii transmisă prin radiatie de materialul acoperișului.

Cu Gutex Multitherm optimizezi costurile de izolare sub învelitoare

Placa fibrolemnoasă Gutex Multitherm așezată sub învelitoare are o dublă funcțiune, atât de izolare termică, cât și de astereală, peste căpriori. Cu ea se câștigă în eficientă energetică dar se elimina si costul lemnului sau altor plăci cu destinația de astereală. Are o conductivitate termică mică, de 0.04W/mK, la o densitate de 140kg/mc, ceea ce-i definește performanța energetică. Plăcile se îmbină nut-feder și oferă avantajul reducerii punților termice, dar și al unui montaj ușor si rapid.

Canicula nu va fi resimțită în mansardă

Fiind izolație termică naturală, stochează căldura mult mai bine decât izolatiile convenționale. Acest avantaj se apreciază foarte bine vara, când, cu izolatiile Gutex, canicula nu va fi resimțită în mansardă. Suplimentar, spațial dintre căpriori poate fi și el izolat cu fibre de lemn.Plăcile sunt parafinate, fapt ce le recomandă la izolarea acoperișului si pentru că sunt foarte rezistențe la umezeală și intemperii. Optional se pot acoperi cu o folie anticondens, fie pe toată suprafața, fie doar marginal.

Gutex Multitherm poate fi folosită și la izolări exterioare

Gutex Multitherm este izolația naturală care poate îmbraca toată cabana A-frame. Este concepută spre a fi folosită cu succes și pentru izolarea pereților verticali. Atât pereții din lemn masiv, cât și cei din zidărie de cărămidă, pot fi placați la exterior cu plăcile Gutex Multitherm, fixate mecanic. Mai departe, finisarea se poate face fie prin tencuire, fie prin placare cu lambriu de lemn, în cazul în care se optează pentru fațade ventilate. Plăcile sunt stabile dimensional și au grosimi de la 40mm la 200 mm, o plajă dimensionala generoasă pentru rezistențele termice normate calculate. Înafara de faptul că oferă garanție pentru calitate și durabilitate, izolatia termică naturală Gutex Multitherm reglează umiditatea și permite difuzia de vapori, iar pereții respiră.Termoizolatia este sigură din punct de vedere biologic, are certificarea Natureplus și nu are emanații de compuși organici volatili.

Cu Gutex Multitherm rămâi în armonie cu natura

Folosind termoizolații din fibre de lemn Gutex contribui la protecția climtica și reducerea amprentei de carbon. Acestea sunt izolații naturale procesate din fibre de lemn netratate, rezultate din căderile de la gatere. Materia prima este sustenabilă și regenerabilă, iar izolatiile procesate din ea, la finalul ciclului de viață pot fi, de asemeni, reciclate.

Cabanele A-frame au structura de rezistență preponderant din lemn. Și finisajele interioare sunt, cel mai adesea, tot din lemn; așadar, lemnul la el acasă, în construcție, izolație sau finisaj și în simbioză cu natura.

Construiți responsabil cabana A-frame- o bucurie pentru suflet, o încântare a privirii, o liniște și o pace adâncă! Suntem mereu aproape și susținem construcțiile ecologice: SIMAD 2016.