Suna acum
}
Program

Luni – Vineri de la 9 la 17 

Conceptul de locuință sănătoasă, ca element de start în proiectarea și construirea unei locuințe, este destul de rar luat în considerare.

O locuință sănătoasă este aceea care nu cunoaște condensul, mucegaiul și compușii organici volatili emanați de materialele de tencuit și vopsit, și prin aceasta devine durabilă, adică trainică.  Toate aceste noxe, odată prezente, ajung să fie inhalate de către ocupanți și pot genera în timp afecțiuni respiratorii sau alte probleme de sănătate.

O locuință sănătoasă se construiește cu materiale naturale și sustenabile în toată structura ei. Cerința zilelor noastre însă este ca atât clădirile rezidențiale, cât și clădirile nerezidențiale să dobândească o eficientă energetică foarte ridicată, ajungând la un consum de energie aproape egal cu zero. Referindu-ne la anvelopa clădirii, acest deziderat se atinge integrând în mod obligatoriu în structura peretelui izolatiile termice naturale, a tencuielilor și vopselelor naturale.

De ce să folosim izolații naturale

Izolatiile termice naturale au conductivitate termică foarte mică, comparabilă cu cea a izolatiilor termice convenționale. Doar prin prisma acestui parametru, pentru o mare parte din uilizatori pare să nu fie nici o diferență.

În realitate, proprietățile termice și fizice le conferă avantaje de necontestat, prin care   le surclasează pe celelalte:

1. Gutex oferă izolații termice pentru întreaga clădire, fapt ce constituie un avantaj la achiziție

Izolatiile termice naturale din fibre de lemn, dar și din cânepă combinată cu iută, sunt structural concepute diferit, în funcție de zona supusă anveloparii. Distingem termoizolații naturale concepute pentru pereți exteriori, fațade ventilate, pentru pereți interior, pentru mansade, astereale, planșeu terasă, încălzire în pardoseală, izolații sub parchet sau dușumele. Găsindu-le pe toate într-un singur loc, câștigi timp și bani.

2. Termoizolațiile naturale izolează atât termic, cât și fonic

Testele comparative de izolare fonică efectuate cu polistiren, vată minerală bazaltică și fibrele de lemn, au evidențiat cel mai bun comportament fonic la izolația naturală din fibre de lemn Gutex. Performanțele superioare ale izolației acustice Gutex sunt rezultatul densității lor mari și porozității deschise, care le permit să absoarbă și să amortizeze zgomotul semnificativ mai bine decât izolațiile convenționale. Alege liniștea pentru casa ta!

3. Izolatiile termice naturale au cea mai mare capacitate termică de stocare a căldurii

Această caracteristică fizică se referă la capacitatea termoizolațiilor naturale de a înmagazina căldura în masa lor și este exclusiv datorată caracteristicilor fibrelor naturale. Valoarea este cel puțin dublă față de cea a izolatiilor din polistiren sau vată minerală ori bazaltică. Asta înseamnă că sunt cele mai bune termoizolații care îți aduc răcoarea în casă vara și îți mențin căldura din interior iarna. Se știe că arșița verii încălzește excesiv tabla sau țigla de acoperiș, și prin radiație termică căldura ajunge în pod sau mansardă la temperaturi sufocante. Termoizolatia naturală însă va prelua și păstra căldura în masă ei și vei avea răcoare în casă fără aer condiționat.

4. Izolatiile termice naturale sunt deschise la difuzia vaporilor de apă

Termoizolatiile naturale din fibre de lemn, cânepă, sau cânepă combinată cu iută, permit pereților să respire; transferul de umiditate se face natural, fără acumulări și refulări de condens în încăperi. Ele sunt certificate ecologic și din punct de vedere al biologiei construcțiilor.  Este imperios necesar ca în construcții să se folosească la pachet cu tencuieli naturale și vopsele naturale sau minerale, care, de asemeni, permit difuzia vaporilor.  Într-o casă construită, izolată și finisată cu materiale naturale nu vei cunoaște mucegaiul.

 5. Izolațiile naturale provin din surse sustenabile, reciclabile, regenerabile

Termoizolatiile Gutex sunt realizate din lemn – o materie primă durabilă, reutilizabilă, reciclabilă și sustenabilă. Saltelele din cânepă au ca materie primă cânepa de cultură, o resursă anuală care consumă bioxidul de carbon în ciclul ei de viață. Cât despre iută, ea provine din reciclarea sacilor de iută pentru produse alimentare, fiind deci la al doilea ciclu de viață al acestei plante. Alegându-le, protejăm clima, mediul înconjurător și pe noi înșine.

 6. Izolatiile termice naturale reglează umiditatea din încăpere

Este fascinantă propritatea fizică a materialelor naturale de a prelua umiditatea în exces din încăpere și de a o reda atunci când aerul devine prea uscat, reglând astfel nivelul umidității!

7.Folosirea termoizolațiilor naturale adaugă plus-valoare calității vieții

Furnizorii noștri oferă informații complete despre compoziția materialelor izolatoare. Ei declară în fișele tehnice ingredientele folosite și procentele în care acestea intră în alcătuirea izolatiilor. Această transparență face ca decizia de alegere a izolațiilor termice naturale să fie fundamentată pe date tehnice veridice, care reprezintă cea mai bună garanția de calitate și durabilitate.

În egală măsură, informațiile despre ignifugare și tratamentul împotriva insectelor și rozătoareler, îți dau siguranța celei mai bune alegeri. Respectând tehnologia de montaj, te vei bucură de liniște, de un microclimat sănătos și vei fi mulțumit că ai ales investiția în sănătatea ta pe termen lung.

Dintotdeauna omul a făcut parte din natură; la început toate alegerile de materiale pentru habitat și-au avut originea în resursele naturale aflate la îndemână. Progresul inimaginabil al tehnologiei, creșterea numărului locuitorilor planetei și cerințele lor ridicate de confort au dus la invenții și inovații de materiale noi pentru domeniul construcțiilor, realizabile din punct de vedere tehnologic. Ele au venit însă la pachet cu mari consumuri de energie și un grad de poluare a mediului atât de mare încât pune azi în pericol întreagă omenire.

E timpul să cunoașteți că puteți reveni la materiale naturale de construcție, renovare și finisare a caselor, de calitate superioară, create prin tehnologii inovatoare, dar nepoluate. Trainic, ecologic, sănătos, eficient energetic!  Din 2016 cu SIMAD, la un clic distanță!