Izolația naturală Isoplaat Windbarrier- scutul termic și fonic al casei

Izolația termică naturală pentru case din lemn – GUTEX Thermoflex
January 6, 2021

Izolația naturală Isoplaat Windbarrier- scutul termic și fonic al casei

Placa fibrolemnoasă Isoplaat Windbarrier este o izolație termică naturală. Se obtine din așchii de conifere proaspete. Printr-o tehnologie ecologică, acestea sunt mărunțite și compactate într-o placă omogenă. Lianții pentru lipirea fibrelor sunt tocmai rășinile naturale conținute în lemn. Rezultatul este un izolator termic și fonic 100% natural, din materii prime regenerabile și sustenabile.

Placa fibrolemnoasă Isoplaat Windbarrier asigură o protecție foarte bună a clădirilor împotriva vântului și a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Este o izolație naturală de mare densitate, peste 240kg/m3. Fața exterioară a plăcii este parafinată. Parafina o face rezistentă la intemperii timp de câteva săptămâni, fără altă protecție.

Izolația termică naturală Isoplaat Windbarrier poate fi tencuită. Aplicănd o tencuială minerală, termosistemul ajunge in clasa de protecție la foc B2.

Plăcile de 1.2m lățime si 2.7m lungime au multiple utilizari:

-sunt plăci exterioare de închidere a izolațiilor termice naturale flexible (saltele din fibre de lemn, cânepa, iută)

-servesc ca structuri pentru injecție cu fibre de lemn sau cu celuloză;

-realizează panotarea construcțiilor pe structură de lemn.

Isoplaat Windbarrier este o izolație termică naturală cu conductivitatea termică λ=0.049 W/mK. Deoarece are grosimea de 2.5cm, doar cu ea nu se ating rezistențele termice normate pentru pereții exteriori. De aceea, plăcile Isoplaat Windbarrier se folosesc în combinație cu o izolație termică naturală flexibilă. Astfel pachetul izolator poate să atingă grosimi variabile, de exemplu 15-20cm.

In consecință, aplicațiile se extind, de la renovarea caselor pe structură de lemn sau cărămidă plină, până la construcții noi, case pasive, case ecologice și clădiri NZEB.

Cu izolația termică naturală Isoplaat Windbarrier pereții respiră. Plăcile sunt permeabile la vaporii de apă. Confortul locuinței este mult îmbunătățit.

Este o izolație termică și fonică realizată din resurse sustenabile, regenerabile și nepoluante. Folosind-o, ne protejăm mediului înconjurător.

Alege izolația naturală Isoplaat Windbarrier. Construiește responsabil.