Izolația termică naturală pentru case din lemn – GUTEX Thermoflex

Izolație termică naturală sub acoperiș în Casa de la țară
August 14, 2020
Izolația naturală Isoplaat Windbarrier- scutul termic și fonic al casei
February 19, 2021

Izolația termică naturală pentru case din lemn – GUTEX Thermoflex

Izolația termică naturală GUTEX Thermoflex este o placă fibrolemnoasă flexibilă realizată din așchii de brad și molid. Este cunoscută deja din postări anterioare, vezi https://izolatiitermice.eu/2020/01/25/izolatii-sanatoase-pentru-mansarde-calduroase-izolatia-termica-naturala-gutex-thermoflex/

Caracteristicile tehnice speciale ale acestui izolator termic natural, fac posibilă extinderea domeniului în care poate fi utilizat. Are conductivitațea termică scăzută, λ=0.036 W/(m*K) și capacitate termică specifică de înmagazinare a căldurii ridicată, c=2100 J/(kg*K). Densitatea omogenă, 50 kg/m3, flexibilitatea în montaj și permeabilitatea la vaporii de apă, sunt alți parametrii la fel de importanți.

Gutex Thermoflex este izolația termică naturală ideală pentru izolarea exterioară a caselor din lemn. Le conferă sănătate și durabilitate; pereții respiră, iar contactul este lemn pe fibră de lemn. Este izolația termică naturală cea mai compatibilă cu materialul din structură. Montajul ei presupune ca pe pereții exteriori să se fixeze rigle subțiri din lemn. Între acestea salteaua flexibilă Gutex Thermoflex se presează ușor pană ajunge să tamponeze peretele. Inchiderea se face cu o placă izolator termic natural tot din fibre de lemn, dar de densitate ridicată, tencuibilă.

Izolarea termică a unei clădiri are ca scop principal reducerea consumului energetic necesar pentru încălzire. Acest deziderat se atinge cu izolații termice naturale de grosimi mai mari, dimensionate prin calcule de eficiență energetică. In aceste cazuri, saltelele izolatoare se recomandă a fi dispuse în montaj încrucișat pentru ca să se reducă  punțile termice.

Grosimile la care se fabrică Gutex Thermoflex sunt între 40mm și 240mm. Gama satisface exigențele geometrice de proiectare a caselor pasive, a caselor ecologice și nu în ultimul rând, a clădirilor NZEB. Performanta energetică foarte ridicată a clădirilor cu un consum de energie aproape egal cu zero, poate fi obținuta folosind izolații termice naturale.

Izolația termică naturală GUTEX Thermoflex oferă protecție termică atât iarna, cât și vara, dar și protecție fonică. Fiind realizată din resurse sustenabile, regenerabile și nepoluante, contribuie la protecția mediului înconjurător.

Alege izolația termică naturală GUTEX Thermoflex. Construiește responsabil.