Izolația termică naturală Isoplaat Standard natur – o alternativă a plăcilor din gips carton

Izolații sănătoase pentru mansarde călduroase – Izolația termică naturală GUTEX Thermoflex
January 25, 2020
Izolație termică naturală sub acoperiș în Casa de la țară
August 14, 2020

Izolația termică naturală Isoplaat Standard natur – o alternativă a plăcilor din gips carton

Placa fibrolemnoasă Isoplaat Standard natur este izolația termică naturală folosită cu succes pentru finisările interioare ale clădirilor.

Ea reprezintă alternativa naturală și ecologică a plăcilor din gips carton, pentru aceeași utilizare.

Este un alcătuită din fibre de lemn 100% naturale.

Izolația termică naturală Isoplaat Standard natur poate fi utilizată ca material de construcție la placarea pereților interiori ai locuințelor, a planșeelor sau a pereților mansardei. Ea ofera o bună rezistență mecanică și are forme și dimensiuni stabile geometric: 1.2m x 2.7m, la grosimi de 12mm sau 25mm.

Avantajul major al utilizării acestei plăci fibrolemnoase este că permite   pereților să respire și astfel confortul locuintei este mult imbunătățit.

De aceea își găseste utilitatea atât independent, cât și alături de alte izolații termice naturale: saltele din cânepă, lână, iută sau fibre de lemn, caz în care este folosită ca placă de inchidere.

Placa fibrolemnoasă Isoplaat Standard natur poate fi tencuită.

Pentru un microclimat sănătos al locuinței, se recomandă pentru aceste plăci tencuiala naturală pe baza de var sau tencuiala din argilă.

Izolația termică naturală Isoplaat Standard natur este extrem de potrivită  caselor pe structură din lemn, dar și mansardelor de orice tip. La mansarde și planșee-pod, unde orice grosime de material izolator termic contează, ea contribuie la sporirea rezistenșei termice a pereților, cu consecințe directe la economisirea de energie pentru incălzire. Conductivitatea termică este în plaja λ=0.045-0,050 (W/mK), iar densitatea este variază între 220-230kg/m3, in funcție de grosimea plăcii.

Alege Isoplaat Standard natur la finisarea interioară a locuinței tale! Construiește responsabil!