Izolații sănătoase pentru mansarde călduroase – Izolația termică naturală GUTEX Thermoflex

Izolația termica naturală sub pardosea THERMO-HANF® STEP
January 5, 2020
Izolația termică naturală Isoplaat Standard natur – o alternativă a plăcilor din gips carton
March 17, 2020

Cel mai adesea, structura de rezistență a acoperișului unei case sau cabane este din lemn. Chiar și pentru planșeu-pod soluția este des întâlnită.

 Valorificarea spațiului din pod ca zonă de locuit, deschide poarta spre visul unei mansarde cochete, unde lemnul rămâne prezent, dă farmec și intimidate spațiului și sugerează intotdeauna căldura. Păstrarea căldurii însă presupune și izolarea termică.

  O izolație sănătoasă pentru o mansardă călduroasă este izolația termică naturală din fibre de lemn GUTEX Thermoflex.

GUTEX este primul producător de plăci de izolație din fibre de lemn ecologice din Europa și prima companie din lume care produce plăci izolatoare din fibre de lemn. Eleau un profil omogen de densitate, de până la 240 mm grosime. Ca motor al inovației, GUTEX a avut o contribuție majoră la stabilirea fibrei de lemn ca alternativă ecologică la materialele de izolație convenționale: polistiren, vata minerală, spuma poliuretanică, etc.

Izolația termică naturală GUTEX Thermoflex este o placă fibrolemnoasă flexibilă realizată din așchii de brad și molid.

Tehnologia de fabricatie înglobează, alături de deșeurile  lemnoase, doar 6% poliolefină ca liant și 8% amestec de polifosfat de amoniu pentru ignifugare.

Beneficiile  acestui material izolator termic sunt multiple.

In primul rând, punțile termice se reduc foarte mult.

Placa flexibilă Gutex Thermoflex se presează ușor intre căpriori până ajunge să tamponeze lemnul asterealei. Așadar, contactul este lemn pe fibră de lemn. Nici un alt izolator nu este atât de compatibil cu lemnul.

Performanța excelenta a izolației termice naturale GUTEX Thermoflex este  rezultat al conductivității termice scăzute: λ=0.036 (W/mK).

Folosirea unui izolator  termic eficient  duce intotdeauna la un consum redus de energie și cheltuială.

Capacitatea termică specifică exceptională, c=2100 (J/(kg*K), face ca izolația fibrolemnoasă  să inmagazineze energia termică  in masa ei. Când sistemul de încălzire incetează  să producă căldura, pereții radiază căldura pe care au stocat-o, făcând camera sa rămână caldă mult timp.

 GUTEX Thermoflex este  izolația termică naturală  care protejeaza excelent spațiile de locuit și împotriva arșiței din timpul verii.

In zilele de vară invelitoarea din tablă sau țiglă se incălzește foarte mult. Salteaua Thermoflex, amplasată sub învelitoare, stochează căldura primită in timpul zilei. În timpul nopții temperatura de afară scade și energia termică inmagazinată deja, este eliberată spre exteriorul clădirii. In interior, fluctuația temperaturii in zilele de arșita rămâne redusă. Nu mai ai nevoie de sisteme de răcire a aerului.

Densitatea la care se realizeaza această  izolație termică naturală  este de 50 kg/mc. Se prezintă ca o placă omogenă, flexibilă și ușor de montat, de forma dreptunghiulară cu dimensiunile 1350mm x 575mm, și grosimi cuprinse intre 40mm si 240mm.

Prin folosirea ei se imbunatațesc in mod semnificativ parametrii de confort interior.

Se știe că umiditatea relativă din zonele de locuit este influențată de respirație, gătit, duș, prezența plantelor de ornament, dar și de vreme. Umiditatea  fluctueaza continuu. De aceea, materialele de construcție care sunt capabile să o absoarbă, să o rețină și să o elibereze, sunt de preferat.  Izolația termică naturală Gutex Thermoflex are această proprietate: absoarbe umiditatea in exces din incăpere, o distribuie in secțiunea transversală a izolației, apoi o eliberează cănd interiorul camerei este uscat. Menține un microclimat confortabil. Izolația  termică naturală Gutex Thermoflex poate să absoarbă umiditate pana la 15% din greutatea ei, fără a-i fi afectata capacitatea de izolare.

Este deschisă totodată la difuzia vaporilor de apă și este inofensivă din punct de vedere al biologiei construcțiilor.

 Cu izolația termică naturală GUTEX Thermoflex, protejarea mediului inconjurător este un deziderat atins. Pe lănga reducerea evidentă a emisiilor de carbon datorate necesității de a arde mai puțin combustibil fosil pentru incălzire, intregul ciclu de viață al produsului produce, in mod semnificativ, mai puține emisii de carbon decăt izolațiile omoloage, neconvenționale. Cutex Thermoflex poartă sigiliul “natureplus”.

Lemnul este o materie primă sustenabilă, și reciclabilă.

Alege GUTEX Thermoflex-izolația sănătoasă pentru o mansardă călduroasă! Construiește responsabil!