Vopseaua pe baza de var

Termoizolatia naturala din iuta
September 19, 2018

Vopseaua pe baza de var

De acum persoanele alergice pot sa respire fericite!

Producatorul german Kreidezeit GmbH a reusit sa fabrice vopseaua pe baza de var pasta  fara rasini sintetice sau pigmenti artificiali.

Ideala pentru locuintele persoanelor alergice!

Ideala pentru vopsirea oricarei locuinte noi, dar si pentru renovarea casei din lut a bunicii.

Vopseaua pe baza de var pasta nu degaja mirosuri neplacute nici in timpul aplicarii, nici dupa aceea. Miroase in schimb a prospetime si curatenie.

Este realizata din calcar marmorat, faini si nisipuri de marmura, apa de sinter, celuloza metilica (clei celular). Are o capacitate excelenta de aderare si fixare si se comercializeaza in doua variante:

-vopsea pe baza de var mata, de culoare alba, neteda, potrivita pentru interior;

-vopsea pe baza de var structurata 0.5mm, cu caracter fin de tencuiala conferit de continutul de nisip fin de marmura; niveleaza diferentele usoare din structura stratului suport, acopera porii si fisurile.

Vopseaua pe baza de var este o vopsea alcalina. Prin urmare protejeaza suprafetele de infectii fungicide pe perioade lungi. Este recomandata in mod special pentru incaperi cu umiditate ridicata: bai, bucatarii, pentru ca absoarbe umiditatea si previne formarea mucegaiurilor.

Straturile suport adecvate sunt toate tencuielile si vopselele Kreidezeit,  dar si toate tencuielile minerale netratate, beton, piatra, zidarie, gipscarton.

Pentru suprafetele tratate anterior cu vopsele de emulsie absorbante si mate, pe baza de rasini sintetice, este nevoie de o testare inainte de aplicare.

Daca suprafetele sunt afectate de mucegai, acestea vor fi curatate in prealabil cu o solutie pe baza de soda.

Vopselele pe baza de var se pot colora cu pigmenti minerali si de pamant Kreidezeit intr-o larga paleta cromatica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *