Vopseaua pe baza de var – o alegere sănătoasă pentru zugrăvirea locuinței

Termoizolatia naturala din iuta
September 19, 2018
Izolația termica naturală sub pardosea THERMO-HANF® STEP
January 5, 2020

Vopseaua pe baza de var – o alegere sănătoasă pentru zugrăvirea locuinței

Dacă vrei să-ți finisezi locuința folosind  o vopsea ecologică, non emisivă, fabricată din ingrediente naturale declarate, sau dacă ești alergic, iti oferim vopseaua pe bază de var  Kreidezeit. Producătorul german a reușit să fabrice vopseaua pe bază de var pastă pentru interior fără materiale sintetice adăugate.

Cu ea, persoanele alergice pot respira fericite, deoarece este vopseaua  de interior recomandată pentru ele de prestigioasa revistă germană Öko-test.

Este ideală pentru vopsirea oricărei  locuințe noi, dar și pentru  renovarea casei din lut a bunicii…

Vopseaua pe bază de var pastă  este gata preparată pentru utilizare. Rezistentă la ștergere și la stropii de apă,  este  deschisă la difuzie, este antistatică, nu degajă mirosuri neplăcute nici in timpul aplicării și nici după aceea. Miroase in schimb a prospețime si curățenie.

Este realizată din  calcar marmorat, făini și nisipuri de marmură, apă de infiltrație, celuloză metilică (clei celular). Are o capacitate excelentă de aderare și fixare si o distribuim  in două variante:

-vopsea pe bază de var  mată, culoare alb natural, netedă;

-vopsea pe bază de var  structurată (granulație 0.5mm), cu  caracter fin de tencuială conferit de conținutul de nisip fin de marmură; nivelează diferențele ușoare din structura stratului suport, acoperă porii și fisurile.

Vopseaua pe bază de var pastă este  o vopsea alcalină, cu pH 13. Prin urmare   protejează suprafețele de mucegaiuri  pe perioade lungi. Este recomandată in mod special pentru incăperi cu umiditate ridicată, ca de exemplu băi și bucătării,  tocmai pentru că absoarbe umiditatea, rămânând totodată deschisă difuziei stratului suport.

Straturile suport adecvate sunt toate tencuielile minerale neprelucrate din interior, beton, piatră, zidarie, gipscarton. Nu este indicată aplicarea  pe straturi vechi de vopsea pe bază de ulei, iar pentru  suprafețele tratate anterior cu vopsele pe bază de rășini sintetice, este nevoie de  o testare inainte de aplicare.

Dacă suprafețele  sunt afectate  de mucegaiuri, acestea vor fi curățate  in prealabil cu o soluție pe bază de sodă.

Vopseaua  pe bază de var  pastă se aplică in  două straturi, fie albă, fie nuanțată cu pigmenți minerali sau  de pământ Kreidezeit intr-o largă paletă cromatică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *