Renovează locuința cu Vopseaua naturală de var Kreidezeit

Termoizolatia naturala din iuta
September 19, 2018
Izolația termica naturală sub pardosea THERMO-HANF® STEP
January 5, 2020

Renovează locuința cu Vopseaua naturală de var Kreidezeit

Scapă de alergii si mucegaiuri!

Finisează sau renovează locuința cu vopseaua naturală de var Kreidezeit.

Este o vopsea ecologică, non emisivă, fabricată din ingrediente naturale declarate: calcar marmorat, făini și nisipuri de marmură, apă de infiltrație, celuloză metilică (clei celular).

Face parte din categoria materialelor naturale de construcție,  neavând componente sintetice in compoziție.

Această vopsea ecologică pentru interior este recomandată persoanelor alergice de prestigioasa revistă germană Öko-test.

Fiind si o vopsea antimucegai, este ideală pentru vopsirea oricărei  locuințe noi, dar și pentru  renovarea casei din lut a bunicii…

Vopseaua naturală de var pastă  este gata preparată pentru utilizare. Există însă și varianta la sac, sub forma de praf care se prepară cu apă.

Este rezistentă la ștergere și la stropii de apă, este deschisă la difuzie, este antistatică, nu degajă mirosuri neplăcute nici în timpul aplicării și nici după aceea. Are o capacitate foarte bună  de acoperire a oricărui stratl suport. Amorsarea se face cu grund de cazeină.

Ca material natural de finisare poate fi livrat  gata preparat, în două variante:

-vopsea naturală de var pastă mată, culoare alb natural, netedă;

-vopsea naturală de var pastă structurată (granulație 0.5mm), cu caracter fin de tencuială conferit de conținutul de nisip fin de marmură; nivelează diferențele ușoare din structura stratului suport, acoperă porii și fisurile.

 Vopseaua naturală de var Kreidezeit este o vopsea alcalină, cu pH 13. Prin urmare   protejează suprafețele de mucegaiuri pe perioade lungi.

De aceea este destinată in mod special încăperilor cu umiditate ridicată, ca de exemplu băi și bucătării, fiindcă absoarbe umiditatea, rămânând totodată deschisă difuziei stratului suport.

Aceasta vopsea ecologică se aplica pe toate tencuielile minerale neprelucrate din interior, beton, piatră, zidarie, gipscarton. Nu este indicată aplicarea pe straturi vechi de vopsea pe bază de ulei, iar pentru suprafețele tratate anterior cu vopsele pe bază de rășini sintetice, vopsele lavabile, este nevoie de o testare înainte de aplicare.

Suprafețele afectate de mucegaiuri vor fi curățate in prealabil cu o soluție pe bază de sodă.

Vopseaua naturală de var se aplică in două straturi. Poate fi nuanțată cu pigmenți minerali sau de pământ Kreidezeit într-o largă paletă cromatică.

Folosișți vopseaua naturală de var Kreidezeit la zugăvirea locuinței! Construiți responsabil!